Εμμανουήλ Μενεγάκης

Μαθηματικός - Υπεύθυνος ΣπουδώνΟ Μενεγάκης Μανόλης είναι Mαθηματικός, απόφοιτος του Πανεπιστημίου Κρήτης το 2004, συνιδρυτής και υπεύθυνος σπουδών του φροντιστηρίου «ΠΡΙΣΜΑ». Κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος του Τμήματος Στατιστικής, Αναλογιστικής-Χρηματοοικονομικών Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Αιγαίου με κατεύθυνση Στατιστική και Ανάλυση Δεδομένων (2005).

“Δεν υπάρχουν ανεκπλήρωτα όνειρα… Μόνο άνθρωποι που τα άφησαν στην μέση”

Γεννήθηκε τον Μάρτιο του 1982 στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης. Είναι παντρεμένος και έχει αποκτήσει ένα αγοράκι.

Από το 2009 έως και το 2013 εργάστηκε στο Τμήμα Decision Management του Τραπεζικού ιδρύματος CitiBank με κύριες αρμοδιότητες την εκπόνηση στατιστικών αναλύσεων για λογαριασμό της Τράπεζας αναφορικά με τα επιμέρους προγράμματα λήψης αποφάσεων του Ομίλου. Παράλληλα, ασχολήθηκε με τη διδασκαλία πανεπιστημιακών μαθημάτων Μαθηματικού και Στατιστικού περιεχομένου καθώς και την παροχή Συμβουλευτικών Υπηρεσιών σε θέματα στατιστικής ανάλυσης και μαθηματικών σε υποψήφιους διδάκτορες και μεταπτυχιακούς φοιτητές.

Επίσης εργάστηκε δύο χρόνια ως στατιστικός αναλυτής στην Quantos Α.Ε. με κύριες αρμοδιότητες την παροχή Στατιστικών Αναλύσεων σε έρευνες, Κατασκευή βάσεων Δεδομένων, Δημιουργία και διασφάλιση της εμπιστευτικότητας στους πίνακες της Ε.Σ.Υ.Ε. (νυν ΕΛ.ΣΤΑΤ) καθώς και την Εκπαίδευση των Στελεχών.

Τέλος απασχολήθηκε ως Ερευνητής στο Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ) αναφορικά με την Ανάλυση Δεδομένων και τη δημιουργία οικονομετρικών μοντέλων πρόβλεψης δεικτών για την Επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα.

Κατέχει πολύ καλή γνώση Αγγλικών καθώς και άριστη γνώση Η/Υ (MSOFFICE), Στατιστικά πακέτα (SPSS, SAS, MINITAB, S-PLUS), Γλώσσες προγραμματισμού (Matlab, VBA, SQL), Οικονομετρικά πακέτα (Eviews, Microfit), Πρόγραμμα γεωκωδικοποίησης δεδομένων (Mapinfo), Πρόγραμμα συμπεριφοράς καταναλωτών (MosaicMicromarketer), Κειμενογράφο TEX.

Από το Νοέμβριο του 2015 είναι Ταμίας της Διοικούσας Επιτροπής του Παραρτήματος Σερρών της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας.

Στα ενδιαφέροντα του μεταξύ άλλων περιλαμβάνονται αθλητικές δραστηριότητες (Ποδόσφαιρο, Μπάσκετ) και η κατασκευή ιστοσελίδων.

Font Resize