Έφη Γεωργοπούλου

ΦιλόλογοςΦιλόλογος, απόφοιτος του τμήματος Ιστορίας – Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Κάτοχος του μεταπτυχιακού Διπλώματος :«Σπουδές στην Εκπαίδευση» του Ελληνικού  Ανοικτού Πανεπιστημίου. Επάρκεια στη διδασκαλία της ελληνικής ως δεύτερης/ξένης γλώσσας από το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας του Α.Π.Θ. & Πιστοποιημένη Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων από τον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.

Είναι μέλος της  Επιστημονικής Ένωσης Ενηλίκων (Ε.Ε.Ε.Ε.), Επιστημονικής Ένωσης Για την Εκπαιδευτική Καινοτομία (Ε.Ε.Π.Ε.Κ.) & της Πανελλήνιας Ένωσης Φιλολόγων (Π.Ε.Φ.).

Έχει εκπονήσει διπλωματική εργασία σε σχέση με τον τρόπο που η αισθητική εμπειρία επιδρά στον κριτικό στοχασμό των ενηλίκων, καθώς και εργασίες σχετικές με το θέμα της επίδρασης της τέχνης στους μαθητές (ανηλίκους και ανηλίκους).

Στο συνέδριο της ΟΕΦΕ τον Νοέμβριο 2013 (23-24) εισηγήθηκε μαζί με τη Βιολόγο κ. Όλγα Μαντενούδη την παρουσίαση – πρόταση συνεργατικής διδασκαλίας με θέμα: «ΚΛΩΝΟΠΟΙΗΣΗ ΑΝΘΡΩΠΟΥ & ΒΙΟΗΘΙΚΗ : ΜΙΑ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΜΕΣΩ ΔΙΑΔΡΑΣΗΣ ΜΕ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ».

Παρουσίασε εκπαιδευτικό εργαστήριο στο 1ο Συνέδριο της Ε.Ε.Π.Ε.Κ., τον Οκτώβριο του 2015 με τίτλο:« Η ΜΟΥΣΙΚΗ, Η ΠΟΙΗΣΗ & ΟΙ Τ.Π.Ε, ΩΣ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΡΙΤΙΚΟΥ ΣΤΟΧΑΣΜΟΥ», καθώς και εισήγηση στο 2Ο διεθνές συνέδριο του δικτύου ESREA  (European Society  for Research on the Education of Adults), τον Ιούνιο (24-26) του 2016  με θέμα : « the role, nature and difficulties on dialogue in Transfοrmative Learning ».

Συμμετείχε σε ποικίλα εκπαιδευτικά συνέδρια αναφορικά με την εκπαίδευση και τις καινοτόμες πρακτικές, ενώ έχει παρακολουθήσει σχετικά σεμινάρια επιμόρφωσης αναφορικά με την εκπαίδευση ανηλίκων και ανηλίκων.

Έχει άριστη γνώση της Αγγλικής (Proficiency of Cambridge) & πολύ καλή γνώση της Ιταλικής (Diploma di lingua Italiana del Istituto Italiano di Cultura) & της Ισπανικής γλώσσας (Basico – Diploma de Español como lengua extranjera – nivel Intermedio Instituto Cervantes). Έχει πιστοποιημένη γνώση χειρισμού Η/Υ (International Diploma in IT Skills – CAMBRIDGE International Examinations).

Εργάζεται στον τομέα της Ιδιωτικής Εκπαίδευσης από τον Αύγουστο του 1999, στη Λάρισα & τη Θεσσαλονίκη. Υπήρξε ιδιοκτήτρια του Φροντιστηρίου Μέσης Εκπαίδευσης «Εν Γνώσει» στον Τρίλοφο Θεσσαλονίκης κατά το διάστημα 2005-2008. Τα τελευταία επτά χρόνια εργάζεται στις Σέρρες και το Σιδηρόκαστρο.

Αρθρογραφεί στον ηλεκτρονικό ιστότοπο του Ερανιστή: http://eranistis.net/wordpress/.

 Γεννήθηκε στη Λάρισα και αποφοίτησε από το 10ο Ενιαίο Λύκειο. Είναι παντρεμένη.

Αλλαγή Μεγέθους