Μειώνονται στο 15% οι μετεξεταστέοι της Α’ Λυκείου

Μειώνονται στο 15% οι μετεξεταστέοι της Α’ Λυκείου

Τελική ρύθμιση από το υπουργείο για να μειωθεί ο μεγάλος αριθμός όσων “έμεναν” για Σεπτέμβριο

Με τη ρύθμιση του υπουργείο Παιδείας μειώθηκε τελικά σε 15% ο αριθμός των μαθητών της Α’ Λυκείου οι οποίοι έμειναν μετεξεταστέοι για το Σεπτέμβριο και παραπέμπονται σε επαναληπτικές εξετάσεις.

Χωρίς τη ρύθμιση που προωθήθηκε από τον υφυπουργό Παιδείας, Αλέξανδρο Δερμεντζόπουλο, για τις προαγωγικές εξετάσεις, το ποσοστό των μετεξεταστέων θα ήταν 23%, ποσοστό ιδιαίτερα υψηλό για τα αποδεκτά ευρωπαϊκά στάνταρ.

Σύμφωνα με την τροπολογία, που ψηφίστηκε από τη Βουλή και στην οποία ενσωματώθηκε νομοτεχνική βελτίωση του υφυπουργού, όταν κάποιος μαθητής έχει επιτύχει γενικό βαθμό ίσο ή ανώτερο του δέκα και έχει επιτύχει βαθμό τουλάχιστον οκτώ σε έναν ή δυο κλάδους των μαθημάτων “Ελληνική γλώσσα” ή “Μαθηματικά” και ταυτόχρονα έχει επιτύχει Μ.Ο. κλάδων ίσο ή ανώτερο του δώδεκα και πέντε δέκατα (12,5), ο οποίος προκύπτει από την προφορική και γραπτή βαθμολογία στους κλάδους των μαθημάτων “Ελληνική γλώσσα”, “Μαθηματικά” και “Φυσικές επιστήμες”, τότε δεν παραπέμπεται στους παραπάνω κλάδους μαθημάτων και προάγεται.

Στο θέμα αναφέρθηκε και ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος , μιλώντας στον ΑΝΤ1.

“Έγιναν δύο διορθώσεις” σημείωσε ο υπουργός Παιδείας. “Η μία διόρθωση είναι να προβλέπεται στα Μαθηματικά και στη Γλώσσα ό,τι προβλέπεται στις Φυσικές Επιστήμες, δηλαδή η συνεκτίμηση στο πλαίσιο του ίδιου κύκλου μαθημάτων. Επίσης έγινε μια δεύτερη παρέμβαση, τα οκτώ κύρια μαθήματα να έχουν έναν κοινό συντελεστή και αν ο μαθητής έχει μέσο όρο 12,5 σε αυτά αλλά και κανένα μάθημα κάτω από 8, να μπορεί να προβιβαστεί” σημείωσε.

Για τα κενά στα σχολεία με την έναρξη της νέας χρονιάς και τις τοποθετήσεις εκπαιδευτικών στις ακριτικές περιοχές, ο κ. Λοβέρδος τόνισε ότι όταν παρέλαβε το υπουργείο υπήρχε ήδη καθυστέρηση δύο μηνών στις μεταθέσεις και πρόσθεσε ότι ήδη ολοκληρώθηκαν οι μεταθέσεις στους δασκάλους και τις επόμενες μέρες θα ακολουθήσουν οι μεταθέσεις στους καθηγητές. Πρόσθεσε επίσης την εκτίμηση ότι εξαιτίας του γεγονότος ότι υπάρχει ήδη μια αύξηση αποδοχής των αιτημάτων των εκπαιδευτικών, αναμένονται λιγότερα προβλήματα ως προς την τοποθέτησή τους.

Σημείωσε ακόμη ότι θα γίνει προσπάθεια να λειτουργήσουν όλα τα σχολεία χωρίς προβλήματα, όπως το 2003-2004 όταν υφυπουργός ήταν ο Νίκος Γκεσούλης και είχε καταφέρει όλα να είναι στην ώρα τους.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Font Resize